Välkommen tillbaka hit hösten 2024 då vi startar upp arbetet med Enköpings Lucia igen – en tradition sedan 1941!

Grattis Erica!

Årets skönsjungande lucia är Erica Lindberg, nummer 7, som röstats fram av Enköpingsborna. Hela 3 672 st röstade och hon fick 814 röster. Tvåan fick 719 röster. 

Så här beskriver Erica sig själv: ”Energifylld tjej på 20 år som gillar spontana äventyr. Gick frisörlinjen på Fyrisskolan i Uppsala och tog studenten i somras. Efter det åkte jag direkt ner till Mallorca och säsongsjobbare. Gillar att ständigt utvecklas och sjunger så fort tillfälle ges. Jag stödjer FUB Enköping för att alla barn ska ha samma rättigheter, speciellt barn med funktionshinder som behöver extra stöd.”

Kandidater 2016:

1. Linnéa Nordgren

Tjej på 18 år som läser tredje året på Westerlundska gymnasiets handelsprogram. Jag tycker väldigt mycket om musik och dans. Jag stödjer Björnbo gård för att jag älskar djur och tycker att andra ska få chansen att uppleva samma sak.

Lyssna när Linnéa sjunger

2. Tuvfa Lundin

Glad och positiv tjej på 17 år som gillar utmaningar. Jag studerar andra året vid Westerlundska gymnasiet på teknikprogrammet med inriktning design och produktutveckling. På fritiden spenderar jag mycket tid på musik, som alltid har varit en stor del av mitt liv. Jag stödjer Paddebo kulturförening för att jag var med där som var yngre och spelade teater. Deras engagemang och drivkraft är fantastisk!
Lyssna när Tuvfa sjunger

3. Saga Eriksen

Glad och utåtriktad tjej på 16 år som precis börjat studera vid naturprogrammet på Westerlundska gymnasiet. Utöver att sjunga åker jag även konståkning och spelar piano. Jag stödjer Enköpings Konståkningsklubb för att konståkning ligger mig varmt om hjärtat. Varje bidrag gör det möjligt för fler att få ta del av denna fantastiska sport.

Lyssna när Saga sjunger

4. Lovisa Jarl

Glad tjej på 17 år som läser andra året på teknikprogrammet. På fritiden är jag på Enköpings Klätterklubb, både som ledare och tränar själv. Jag älskar också att sjunga och har gjort det sedan barnsben. Jag stödjer Enköpings Klätterklubb för att den har så många medlemmar, men så små lokaler. Jag vill att den ska fortsätta att utvecklas som förening med större lokaler.

Lyssna när Lovisa sjunger

5. Sofie Spets

Glad och utåtriktad tjej på 23 år som jobbar med träning. Musik, sång och dans har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag älskar att jobba med människor och ställer alltid upp om det behövs. Jag stödjer Tjejjouren Hjärtrud för att det är viktigt att det finns någonstans som man kan vända sig till och få stöd. Det är inte alltid det går att öppna sig utan att känna sig dömd, men här finns det inga rätt eller fel.

Lyssna när Sofie sjunger

6. Cornelia Erikssjö

Sprallig och glad tjej på 16 år som läser estetprogrammet med inriktning musik på Westerlundska gymnasiet. Jag brinner för musik och dans. På fritiden sjunger jag även på olika events som till exempel bröllop. Jag stödjer FUB Enköping för att alla människor ska ha samma möjligheter i samhället oavsett funktionshinder eller andra saker som kan försvåra ens vardag.

Lyssna när Cornelia sjunger

7. Erica Lindberg

Energifylld tjej på 20 år som gillar spontana äventyr. Gick frisörlinjen på Fyrisskolan i Uppsala och tog studenten i somras. Efter det åkte jag direkt ner till Mallorca och säsongsjobbade. Gillar att ständigt utvecklas och sjunger så fort tillfälle ges. Jag stödjer FUB Enköping för att alla barn ska ha samma rättigheter, speciellt barn med funktionshinder som behöver extra stöd.

Lyssna när Erica sjunger

8. Victoria Hellsten

Glad, sprallig och positiv tjej på 17 år som läser andra året på estetiska programmet på Westerlundska gymnasiet med inriktning musik och artist. På fritiden gillar jag att sjunga och spela gitarr. Jag stödjer FUB Enköping för att alla personer med olika funktionshinder ska få mer stöd och hjälp att leva ett så bra liv som möjligt.

Lyssna när Victoria sjunger

9. Caroline Jansson

Framåt och positiv tjej på 25 år som arbetar som förskolelärare i Enköping. Jag älskar att sjunga och har gjort det hela livet. På fritiden sjunger jag och spenderar tid med min familj och vänner. Jag stödjer Little Lions för att det är extremt viktigt att barn får känna sig trygga och kan få en möjlighet till ett bra liv oavsett var i världen de bor.

Lyssna när Caroline sjunger