Årets kandidaters val

Enköpings Konståkningsklubb

Vi arbetar med både bredd för att bara ha kul och intensiv träning för tävlingar. Hos oss kan du få härlig och utvecklande träning, såväl på isen som i form av balett- och fysträning. Idag har klubben närmare 80 aktiva åkare – från nybörjare till åkare i Elitserien. Vi har kvalificerade tränare med internationell bakgrund och meriter.

Enköpings SK Gymnastikförening

Vi vill sprida rörelseglädje. Idag är vi 342 gymnaster som tränas varje vecka av 70 aktiva tränare. Vi övar gymnastik och parkour i Idrottshuset, Bergvretens sporthall, Kunskapsskolans gymnastikhall och Korsängsskolans idrottshall. Föreningen delar sedan 2009 ut vandringspriset "Eldsjälen”.

Majblommeföreningen

Vi är Sveriges största barnhjälpsorganisation och arbetar året runt för att förbättra barns villkor. Målet är att alla barn ska få vara med och dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden. Vi delar ut bidrag till barn och unga till och med 18-årsdagen som ges exempelvis till fritidsaktiviteter, glasögon, cykel eller vinterkläder.

Tjejjouren Hjärtrud

Vi finns för dig som definierar dig som tjej och behöver någon att prata med. Det du berättar stannar mellan oss. Vi jobbar även förebyggande genom att besöka skolor, föreläsa, besöka festivaler och mycket mer. På föreläsningarna pratar vi ofta om normer, trakasserier, diskriminering och respekt för sig själv och andra.