Rösta på din favoritförening!

Vi fortsätter att samla in pengar till lokala välgörande ändamål som riktar sig till barn och unga. Men då vi i år inte har en vanlig luciaomröstning, där lucia utser vilken förening/verksamhet som ska få största gåvan, ger vi istället alla Enköpingsbor möjlighet att bestämma vilken det blir genom en omröstning. Röstningen pågår till och med den 13 december 2021 och max en röst per person. Dessa sex finns att välja mellan:

 

1. Children with love

Organisationen grundades i april 2021 av Filip Lange från Enköping, som själv utsattes för sexuella övergrepp tidigt i livet. Sedan dess har han arbetat hårt för att förhindra att fler utsätts och för barns rätt till ett liv fritt från övergrepp. Vi har idag många engagerade och ständigt samtal med utsatta.

Läs mer om organisationen  

2. Enköpings City AC

Nystartad förening med fotboll, basket och boxning som vänder sig till barn och ungdomar på Lillsidan. Vi har för avsikt att ordna läxhjälp i samband med träning, men letar efter passande lokal. Reportage om föreningen finns i Enköpings-Posten 11 september 2021.

Läs mer om föreningen  

3. Enköpings Klätterklubb

Ideell förening som har en stor verksamhet för barn och ungdomar med 350 medlemmar, varav 195 är under 18 år. Klätterhallen ligger i gamla hamnverken rätt centralt i Enköping.

Läs mer om föreningen 

4. ESK Puls

Ett lag inom ESK Ungdom där alla är välkomna att spela fotboll inriktat på barn, ungdomar och vuxna med olika funktionsvariationer. Idag är vi cirka 15 spelare, både tjejer och killar, i olika åldrar som tränar och spelar matcher i en Svealandsserie under Parasportförbundet.

Läs mer om laget

5. Majblommeföreningen

Sveriges största barnhjälpsorganisation som arbetar året runt för att förbättra barns villkor. Målet är att alla barn ska få dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden. Vi ger bidrag till barn och unga till och med 18-årsdagen för fritidsaktiviteter, glasögon, en cykel eller vinterkläder.

Läs mer om organisationen 

6. Tillsammanskraft till 1000

Med detta projekt vill initiativtagaren Göran Davidsson vara med och förebygga våld, mobbning och andra härskarkulturer bland barn och unga i Enköpings kommun. Projektet vill ge ökad empatisk förmåga, ökad självkänsla och ökad social kompetens.

Läs mer om projektet 

Tack!