Rösta på din favoritförening!

Vi fortsätter att samla in pengar till lokala välgörande ändamål som riktar sig till barn och unga. Men då vi i år inte har en vanlig luciaomröstning, där lucia utser vilken förening/verksamhet som ska få största gåvan, ger vi istället alla Enköpingsbor möjlighet att bestämma vilken det blir genom en omröstning. Röstningen pågår till och med den 13 december 2022 och max en röst per person. Dessa fem finns att välja mellan:

RÖSTNINGEN ÄR AVSLUTAD

Dessa fem finns att välja mellan:

1. Children with love

Organisationen Children with love grundades i april 2021 av Filip Lange från Enköping, som själv utsattes för sexuella övergrepp tidigt i livet. Sedan dess har han arbetat hårt för att förhindra att fler utsätts och för barns rätt till ett liv fritt från övergrepp. Organisationen har idag många engagerade och ständigt samtal med utsatta.

Läs mer om organisationen  

2. Enköpings Extremsport

Föreningen Enköpings Extremsport ägnar sig främst åt skateboard och allt vad det innebär. Skatehallen finns på Sandgatan 9 och den nya utomhusanläggningen ligger bakom Pepparrotsbadet. Allt arbete sker med ideella krafter.

Läs mer om föreningen

3. Föreningen Victoria

Föreningen Victoria hjälper barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Ändamålet är att bedriva ideell verksamhet för denna målgrupp för att utveckla deras fritidsintressen och stödja dem i att utvecklas till sina allra bästa jag. Utdelning sker varje år till material, hjälpmedel, aktivitet eller liknande som kan stödja den ansökande personen eller närstående.

Läs mer om föreningen 

4. Romberga fritidsgård

Romberga fritidsgård ligger i det blå huset på Rombergagatan. Där kan barn och ungdomar chilla med vänner, träffa engagerad personal, spela instrument, sjunga, dansa, spela spel, få hjälp med läxor, åka på roliga utflykter och mycket annat. Målet är att deltagarna ska känna sig trygga, respekterade och få en meningsfull fritid.

Läs mer om fritidsgården

5. Tillsammanskraft till 1000

Genom initiativtagaren Göran Davidssons projekt "Tillsammanskraft till 1000" kan vi tillsammans vara med och förebygga våld och otrygghet bland barn och unga i Enköpings kommun. Projektet vill utveckla styrkorna: godhet, empatisk förmåga, positiv självkänsla och social kompetens.

Läs mer om projektet 

This poll has ended (since 5 months).