Föreningar som stöds 2021

Organisationen grundades i april 2021 av Filip Lange från Enköping, som själv utsattes för sexuella övergrepp tidigt i livet. Sedan dess har han arbetat hårt för att förhindra att fler utsätts och för barns rätt till ett liv fritt från övergrepp. Vi har idag många engagerade och ständigt samtal med utsatta.

Nystartad förening med fotboll, basket och boxning som vänder sig till barn och ungdomar på Lillsidan. Vi har för avsikt att ordna läxhjälp i samband med träning, men letar efter passande lokal. Reportage om föreningen finns i Enköpings-Posten 11 september 2021.

Ideell förening som har en stor verksamhet för barn och ungdomar med 350 medlemmar, varav 195 är under 18 år. Klätterhallen ligger i gamla hamnverken rätt centralt i Enköping.

Ett lag inom ESK Ungdom där alla är välkomna att spela fotboll inriktat på barn, ungdomar och vuxna med olika funktionsvariationer. Idag är vi cirka 15 spelare, både tjejer och killar, i olika åldrar som tränar och spelar matcher i en Svealandsserie under Parasportförbundet.

Sveriges största barnhjälpsorganisation som arbetar året runt för att förbättra barns villkor. Målet är att alla barn ska få dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden. Vi ger bidrag till barn och unga till och med 18-årsdagen för fritidsaktiviteter, glasögon, en cykel eller vinterkläder.

Med detta projekt vill initiativtagaren Göran Davidsson vara med och förebygga våld, mobbning och andra härskarkulturer bland barn och unga i Enköpings kommun. Projektet vill ge ökad empatisk förmåga, ökad självkänsla och ökad social kompetens.