Kandidaternas val – några exempel

Vi finns för dig som definierar dig som tjej och behöver någon att prata med. Det du berättar stannar mellan oss. Vi jobbar även förebyggande genom att besöka skolor, föreläsa, besöka festivaler och mycket mer. På föreläsningarna pratar vi ofta om normer, trakasserier, diskriminering och respekt för sig själv och andra.

Vi är Sveriges största barnhjälpsorganisation och arbetar året runt för att förbättra barns villkor. Målet är att alla barn ska få vara med och dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden. Vi delar ut bidrag till barn och unga till och med 18-årsdagen som ges exempelvis till fritidsaktiviteter, glasögon, en cykel eller vinterkläder.

Vi är en 4H-klubb som bedriver djurverksamhet för barn och ungdomar med bland annat ridning och dagläger. Vi arbetar med små grupper och lägger upp arbetet med djuren efter de som kommer till oss. För oss är det viktigt att alla blir sedda och får återkoppling på vad de gör.

Vi ger barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr i naturen och utmaningar tillsammans för att växa som individ. Som scout får du lär dig nya saker genom att själv få prova på. Tillsammans kan vi göra mer!