Välkommen tillbaka hit hösten 2024 då vi startar upp arbetet med Enköpings Lucia igen – en tradition sedan 1941!

Grattis Klara!

Årets skönsjungande lucia är Klara Edin, nummer 5, som röstats fram av Enköpingsborna. Hela 6 404 st röstade och hon fick 2 395 röster. Tvåan fick 1 225 röster.

Så här beskriver Klara sig själv: ”19-årig tjej som jobbar på Ica Maxi. På fritiden sjunger jag mycket och umgås med min pojkvän. Jag stödjer Ena Bugg & Swing för att jag har dansat där tidigare. Susanne och Tony är världens bästa danslärare – de förtjänar att bli större och kunna utveckla föreningen ännu mer.”

Kandidater 2017:

1. Tilda Sahlberg

Tjej på 18 år som går tredje året på Westerlundska gymnasiets teknikprogram. Vid sidan av skolan har jag två jobb, Stora Coop och Storesupport. På fritiden rider jag islandshäst och umgås med familj och vänner. Jag stödjer Björnbo Gård 4H för att jag blir lugn i själen, kopplar bort omvärlden och hittar ny kraft av att träffa djuren på gården.

Lyssna när Tilda sjunger

2. Evelina Widblom

16-årig tjej som pluggar första året på estetprogrammet på Westerlundska gymnasiet. Mina intressen är att vara med kompisar och sjunga. Jag stödjer Majblommeföreningen för att pengarna som samlas in går till väldigt bra ändamål, till barn som inte har råd. Jag har även sommarjobbat på ett sommarkollo för barn i två veckor via föreningen.

Lyssna när Evelina sjunger

3. Madeleine Ahlander

Tjej på 15 år som går i skolan. På fritiden tränar jag och är tillsammans med kompisar. Jag stödjer Tjejjouren Hjärtrud för att det är många människor som blir utsatta och mobbade. Jag vill att alla ska få den hjälp som de behöver för att må bättre.

Lyssna när Madeleine sjunger

4. Ida Jaredal

Tjej på 16 år som går första året på Westerlundska gymnasiets estetprogram. På fritiden tar jag sånglektioner på Kulturskolan. Jag stödjer Tjejjouren Hjärtrud för att jag själv har blivit mobbad och för att det är bra att ha någon att prata med när man är ledsen. Du kan känna dig trygg och prata med någon anonymt via tjejjouren.

Lyssna när Ida sjunger

5. Klara Edin

19-årig tjej som jobbar på Ica Maxi. På fritiden sjunger jag mycket och umgås med min pojkvän. Jag stödjer Ena Bugg & Swing för att jag har dansat där tidigare. Susanne och Tony är världens bästa danslärare – de förtjänar att bli större och kunna utveckla föreningen ännu mer.

Lyssna när Klara sjunger

6. Amanda Johansson

Tjej på 20 år som jobbar inom äldrevården på Björkbacken. Just nu pluggar jag till undersköterska och lär mig att spela piano på fritiden. Mina intressen är att hänga med vänner och sjunga. Jag stödjer Majblommeföreningen för att jag själv hade det tufft som barn och vill att andra barn ska ha det bra och kunna åka på utflykter.

Lyssna när Amanda sjunger

7. Evelina Jakobsson

22-årig tjej som arbetar som lastbilschaufför. Mina intressen är ridning och träning. Jag stödjer Tjejjouren Hjärtrud för att jag själv har blivit mobbad, utsatt som liten och haft dåligt självförtroende. Om jag hade känt till en sådan här organisation skulle jag fått det lättare. Därför vill jag lyfta upp tjejjouren så att fler kan få hjälp.

Lyssna när Victoria sjunger