Välkommen tillbaka hit hösten 2024 då vi startar upp arbetet med Enköpings Lucia igen – en tradition sedan 1941!

Grattis Ida!

Årets skönsjungande lucia är Ida Ågren, nummer 3, som röstats fram av Enköpingsborna. Denna gång röstade 3 279 st och Ida fick 1034 röster. Tvåan fick 883 röster.

Så här beskriver Ida sig själv: ”Energifylld tjej på 18 år som går tredje året på samhällsprogrammet i Västerås. Jobbar som gymnastikledare i Enköping, tar sånglektioner och sjunger i en ensemble på Kulturskolan. Jag stödjer Enköpings SK Gymnastikförening för att de stöttar barn och ungdomars idrottande och för att den här växande sporten behöver förutsättningar för att utvecklas.”

Kandidater 2018:

Amanda Silén, kandidat Enköpings lucia 2018

1. Amanda Silén

Väldigt ambitiös, positiv och sprallig tjej på 22 år som gillar att utmana mig själv. Jag arbetar som bokningsagent på Grand Hôtel i Stockholm. På fritiden sjunger jag, håller på med musik och umgås med familj och vänner. Jag stödjer Majblommeföreningen för att alla barn ska få vara barn. Det är bra att de stöttar barn och sprider glädje i deras vardag.

Lyssna när Amanda sjunger

2. Moa Hyvönen Eriksson

17-årig konstant sjungande tjej som går andra året på estetiska programmet på Westerlundska gymnasiet. På fritiden spenderar jag mycket tid med min familj och mina vänner. Jag stödjer Tjejjouren Hjärtrud för att tjejers välmående är något som måste uppmärksammas mycket mer.

Lyssna när Moa sjunger

3. Ida Ågren

Energifylld tjej på 18 år som går tredje året på samhällsprogrammet i Västerås. Jobbar som gymnastikledare i Enköping, tar sånglektioner och sjunger i en ensemble på Kulturskolan. Jag stödjer Enköpings SK Gymnastikförening för att de stöttar barn och ungdomars idrottande och för att den här växande sporten behöver förutsättningar för att utvecklas.

Lyssna när Ida sjunger

4. Nicole Söderström Alm

19-årig kreativ och sprallig person som jobbar på kommunen, extraknäcker på The Queen´s Arms och bor med pojkvän. Jag är intresserad av hästar, sång, mode och skönhet. Jag stödjer Enköpings Konståkningsklubb för att jag åkte konståkning som liten. Det vore roligt om fler ville testa konståkning och det är bra om verksamheten kan utvecklas.

Lyssna när Nicole sjunger

5. Linn Jordahl

Tjej på 18 år som är ganska galen och sprallig när jag är trygg. På fritiden spelar jag innebandy, sjunger konstant och är mycket med kompisar och pojkvän. Går tredje året på samhällsprogrammet i Uppsala och jobbar extra på ett seniorboende i köket. Jag stödjer Tjejjouren Hjärtrud för att alla ska få chansen att prata med någon och inte känna sig ensam.

Lyssna när Linn sjunger

6. Hedvig Nordenfors

Oftast kreativ tjej på 17 år. Är en hästmänniska rakt igenom med egen islandshäst. Går andra året på Westerlundska gymnasiets ekonomiprogram. Tycker om att vara hemma och bara ta det lugnt på fritiden. Jag stödjer Enköpings Konståkningsklubb för att konståkning fascinerar mig. Du kan ramla så många gånger, men ändå ställa dig upp och fortsätta igen.

Lyssna när Hedvig sjunger