Rösta senast 13 december på vilken barn- och ungdomsförening som ska få största luciagåvan!

Enköpings Lucia 2022

Varmt tack till alla som hjälpt oss hjälpa!

Det är med stor glädje vi kunde genomföra årets Enköpings Lucia som vanligt igen. I år var det dock svårare än tidigare att samla tillräckligt många luciakandidater för att arrangera en omröstning, men det löste sig fint genom att vi istället lottade vem i luciakören som skulle bli årets lucia. Det blev en av Enköpings Lucias stöttepelare sedan många år – Caroline Söderstedt – som gjorde det med den äran tillsammans med vår skönsjungande luciakör.

Foto: Malin Nahlén/Hejfoto
Foto: Malin Nahlén/Hejfoto

Många bidragit på olika sätt

Årets Enköpings Lucia engagerade återigen många i kommunen. Hjärtligt tack till:

Rekordinsamling – drygt 62 000 kronor delades ut

Enköpings Lucia samlade under 2022 in pengar från gåvor i samband med uppträdanden på julmarknaden 26–27 november, bokade luciatåg hos företag och organisationer mellan den 9–17 december, gåvor från publiken vid våra luciavesprar i Vårfrukyrkan under luciadagen och frivilliga inbetalningar till Enköpings Lucias Swishkonto.

Totalt kom det in 62 646 kronor, som oavkortat delas ut till årets fem utvalda lokala föreningar/verksamheter som riktar sig till barn och unga. Detta är det största beloppet någonsin som delas ut av Enköpings Lucia. Jätteroligt och ett bra betyg till oss att vi gör något bra.

Foto: Malin Nahlén/Hejfoto
Foto: Malin Nahlén/Hejfoto

Children with love får största gåvan

Hälften av beloppet går till Enköpingsbornas favoritval av förening/verksamhet och resten fördelas jämnt mellan de övriga fyra. Children with love fick flest röster, 50 utav totalt 194, och får därmed största luciagåvan.

Organisationen Children with love grundades i april 2021 av Filip Lange från Enköping, som själv utsattes för sexuella övergrepp tidigt i livet. Sedan dess har han arbetat hårt för att förhindra att fler utsätts och för barns rätt till ett liv fritt från övergrepp. Organisationen har idag många engagerade och ständigt samtal med utsatta. Så här fördelar sig årets gåvor:

På återseende till hösten!

Arrangörerna IOGT-NTO, NBV & Enköpings-Posten i samverkan med Enköping Centrumsamverkan, Invistic, Lions, Rotary & Frilans Anne Nilsson