Välkommen tillbaka hit hösten 2024 då vi startar upp arbetet med Enköpings Lucia igen – en tradition sedan 1941!

Grattis Amanda!

Årets skönsjungande lucia är Amanda Ilic, nummer 1, som röstats fram av Enköpingsborna. Denna gång röstade 2 692 st och Amanda fick 964 röster. Tvåan fick 749 röster.

Så här beskriver Amanda sig själv: ”Tjej på 16 år som gillar att träna och tar skolan på stort allvar. Går på Jensen gymnasium i Uppsala och läser ekonomi. Tycker om att sjunga, är självlärd och har även tävlat i några sångtävlingar. Jag stödjer Tjejjouren Hjärtrud därför att det är viktigt att alla får möjlighet att prata med någon under sin uppväxt och i livet.”

 

Kandidater 2019:

1. Amanda Ilic

Tjej på 16 år som gillar att träna och tar skolan på stort allvar. Går på Jensen gymnasium i Uppsala och läser ekonomi. Tycker om att sjunga, är självlärd och har även tävlat i några sångtävlingar. Jag stödjer Tjejjouren Hjärtrud därför att det är viktigt att alla får möjlighet att prata med någon under sin uppväxt och i livet.

Lyssna när Amanda sjunger

2. Alice Hellqvist

20-årig tjej som jobbar inom vården i Enköping och som Blackjack dealer i Västerås med målet inställt på att studera till sjuksköterska. Älskar musik: började spela piano som 6-åring, gick Academy of Music and Business i Tingsryd, sjungit i körer och varit med i band. Jag stödjer Majblommeföreningen därför att det känns viktigt att stötta utsatta barn för att alla barn ska få möjlighet att få samma erfarenheter.

Lyssna när Alice sjunger

3. Linn Lidback

Tjej på 26 år som jobbar som djurvårdare på djurklinik, servitris och säljare. Tycker om att träna och sjunga. Sjunger i gospelkör, sångensemble och tidigare i eget band. Sjöng innan jag kunde prata. Jag stödjer Björnbo Gård 4H därför att djur alltid kan ge människor glädje.

Lyssna när Linn sjunger

4. Emelie Siljesvärd

22-årig tjej som jobbar på ChopChops huvudkontor. Dansar och sjunger, har sjungit ända sedan jag började prata. Umgås mycket med familjen. Jag stödjer Tjejjouren Hjärtrud därför att jag känner folk som vänt sig dit och jag tycker att den är viktig.

Lyssna när Emelie sjunger

5. Ingrid Bäcklund

18-årig tjej som går tredje året på Naturvetenskapsprogrammet. Bodde i Paris förra året för att läsa andra året på gymnasiet. Aktiv som ledare i Enköpings seglarsällskap. Sjunger i vokalensemble och tycker om att fotografera. Jobbar på Bistrot Bombance. Jag stödjer Enköpings scoutkår därför att jag var scout som liten, konfirmerades på scout-ö och har koppling till scouterna. Ett självklart val!

Lyssna när Ingrid sjunger