Rösta senast 13 december på vilken barn- och ungdomsförening som ska få största luciagåvan!

Enköpings Lucia 2021

Varmt tack till alla som hjälpt oss hjälpa!

Med ett års uppehåll lyckades vi i år äntligen arrangera ett skönsjungande luciatåg i Enköping, som lyste upp och spred glädje till många Enköpingsbor. Vi hoppade över den traditionsenliga luciakandideringen och hade istället en luciakör som bestod av tidigare luciakandidater med 2019 års lucia Amanda Ilic som lucia. Under året firade vi också att det är 80 år sedan Enköpings Lucia startade och att det är sex år sedan som Enköpings Lucia genomfördes i ny modern tappning för första gången.

Foto: Photographer Ellinor Bergman
Foto: Photographer Ellinor Bergman

Många bidragit på olika sätt

Årets Enköpings Lucia engagerade återigen många i kommunen. Hjärtligt tack till:

Drygt 42 000 kr samlades in

Enköpings Lucia samlade under 2021 in pengar från gåvor i samband med uppträdanden på julmarknaden 27–28 november, bokade luciatåg hos företag och organisationer mellan den 6–13 december, gåvor från publiken vid våra luciavesprar i Vårfrukyrkan på luciadagen och frivilliga inbetalningar till Enköpings Lucias Swishkonto.

Totalt samlades det in 42 685 kronor, som oavkortat delas ut till årets sex utvalda lokala föreningar/verksamheter som riktar sig till barn och unga.

Förra årets Enköpings Lucia 2020 ställdes ju in och tanken var att om det hade kommit in pengar då skulle dessa föras över till 2021, men inga pengar kom in så det fanns inget att föra över.

Foto: Photographer Ellinor Bergman
Foto: Photographer Ellinor Bergman

ESK Puls fick största gåvan

Hälften av beloppet gick i år till Enköpingsbornas val av förening/verksamhet och resten fördelas jämnt mellan de övriga fem. ESK Puls fick flest röster, 128 utav totalt 421, och fick därmed största luciagåvan.

ESK Puls är ett lag inom ESK Ungdom där alla är välkomna att spela fotboll inriktat på barn, ungdomar och vuxna med olika funktionsvariationer. Idag är de cirka 15 spelare, både tjejer och killar, i olika åldrar som tränar och spelar matcher i en Svealandsserie under Parasportförbundet. Så här fördelar sig årets gåvor:

Vi ses till hösten igen!

Arrangörerna IOGT-NTO, NBV & Enköpings-Posten i samverkan med Enköping Centrumsamverkan, Invistic, Lions, Rotary, Lowlife Productions & Frilans Anne Nilsson