Välkommen tillbaka hit hösten 2024 då vi startar upp arbetet med Enköpings Lucia igen – en tradition sedan 1941!

Enköpings Lucia 2020

Fröjdefull lucia till alla Enköpingsbor!

Enköpings Lucia vill önska alla Enköpingsbor en fröjdefull lucia med en video från förra årets stämningsfulla luciavesper, inspelad av lucian Amanda Ilics föräldrar, och många härliga luciabilder, när det nu i dessa tider dessvärre inte går att sprida glädje och ljus i verkliga livet.

Foto: Rebecka Thorell Photo

Lyssna och se

 

 

Firar 80 år nästa år

Arrangemanget återkommer nästa år, 2021, när det firar 80 år. Det hela började 1941 då Sveriges godtemplares ungdom, SGU, i Enköping ville göra något trevligt för att samla in pengar till sin verksamhet för att förhindra tuberkulos – en på den tiden allvarlig sjukdom som drabbade många svenskar.

Vi ses igen 2021!

INSTÄLLT – Välkommen till en annorlunda lucia!

För femte året i rad kommer Enköpings skönsjungande luciatåg sprida glädje och ljus till många i kommunen samtidigt som pengar samlas in till lokala föreningar och välgörande ändamål med Enköpingskoppling. I år dock med corona-anpassade luciaföreställningar.

Just nu i dessa corona-tider behövs Enköpings Lucia – som sprider glädje och ljus – mer än någonsin. Därför har luciakommittén bestämt att genomföra ett luciafirande även i år för Enköpingsborna, men på ett litet annat sätt.

Någon nominering av och röstning på luciakandidater kommer inte att ske, utan i år bjuder vi istället in ett antal av tidigare års luciakandidater för att sprida skönsång samtidigt som pengar samlas in till lokala välgörande ändamål.

Luciatåg för föreningar/företag

Vi kommer i år inte att åka ut till föreningar och företag för luciatåg, utan erbjuder istället en ”egen” föreställning om 30 minuter på Kompassen under lördagen den 12 december vid sju tillfällen: klockan 13.00, 14.00, 15.00, 17.00, 18.00, 19.00 och 20.00. Föreställningen kostar minst 2 500 kr/företag eller organisation. Det går även att boka ett fikapaket efter föreställningen för hela gänget på Kompassen. Boka luciatåg och fikapaket!

Luciavesprar för allmänheten

Under luciadagens eftermiddag söndagen den 13 december kommer vi ha ett flertal luciavesprar om 30 minuter på Kompassen för allmänheten, för att så många som möjligt ska kunna njuta av skönsången. Det blir även två barnföreställningar efter förra årets succé.

Nytt för i år är att vi säljer biljetter till vespern, men till humana priser. Mer information kommer.

Samlar in pengar till välgörande ändamål

Vi fortsätter så klart att samla in pengar till lokala välgörande ändamål. Då vi inte utser en lucia i år kommer årets insamlade medel att följa med in till Enköpings Lucia 2021. Så fortsätt att stödja lokala välgörande ändamål genom att swisha en frivillig gåva!

Välkommen!

Arrangörerna IOGT-NTO, Enköpings-Posten & NBV i samverkan med Enköping Centrumsamverkan, Invistic, Lions, Rotary, Lowlife Productions & Frilans Anne Nilsson